Retailwinkelen is een van de oudste vormen van commerciële activiteiten ter wereld. Het is door de eeuwen heen geëvolueerd, met een aantal formaten. De grootste is het warenhuis. Er zijn ook veel kleinere, niche-winkels die werken als moeder-en-pop-winkels.

Tegenwoordig zijn er drie primaire manieren om een product te kopen: persoonlijk, online en via een bezorgservice. Terwijl de online verkopen stijgen, zijn fysieke retailers nog steeds de gewenste manier van aankoop voor 90% van de shoppers.

Een van de meest interessante trends in de detailhandel is dat millennials meer offline dan ooit winkelen. Hun interesse in face-to-face interactie en de multi-sensorische ervaring is een zegen voor fysieke retailers een goede zuil kopen voor in huis.

Wat betreft het winkelen van Omnichannel, zijn millennials vooral geïnteresseerd in de onderzoeksfase van het aankoopproces. Ze zijn ook verliefd op onmiddellijke bevrediging. En ze waarderen gepersonaliseerde klantenservice.

Uit een nieuw onderzoek onder Millennials blijkt dat online beoordelingen van klantenservice een belangrijke rol spelen in de aankoopbeslissing. Tot 88% van de consumenten gebruikt deze beoordelingssites bij het doen van een aankoop.

Voor retailers laat deze trend zien hoe online kopen de industrie beïnvloedt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ervaring in de winkel net zo bevredigend is als de online aankoop.

Stemmingen, interieurfuncties en andere factoren kunnen invloed hebben op gedragsreacties en aankoopbeslissingen. Consumenten hebben de neiging om winkels te vermijden die negatieve emoties veroorzaken. Ze kunnen echter liever in een winkel winkelen met een positieve stemming.

Zoals bij elk bedrijf, is de beste manier om in het bedrijfsleven te blijven zich bewust zijn van de consumenten die gewoonten kopen en verbeteringen aan te brengen om de winkelervaring te verbeteren. Of het nu gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de goederen, het verkorten van de verzendtijd of het bieden van een geweldige klantervaring, een retailer moet zich inspannen om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

Leave a Comment on Trends in winkelen in de detailhandel

Leave a Reply

Your email address will not be published.