Een van deze voorwaarden is vooral belangrijk om te voorkomen dat u veel geld verliest in deze ruimte. De populariteit van non-fungible tokens (NFT’s) stijgt. Zoals gerapporteerd door Reuters, blijkt uit DappRadar-gegevens dat de verkoop van NFT’s in 2021 $ 25 miljard bereikte. Dit was een verbluffende 260-voudige stijging op jaarbasis ten opzichte van de $ 94,9 miljoen aan NFT-verkopen in 2020.

Met sommigen die al voor miljoenen echte dollars worden verkocht, staan ​​NFT’s begrijpelijkerwijs erg hoog op de radars van sommige mensen. Als u net begint met uw NFT-reis, zijn hier vijf termen die u wilt begrijpen. Een kunstenaar ontwerpt op afbeelding op een tablet en een computer toont nog veel meer afbeeldingen.

1. Wat is een NFT?

Het is niet genoeg om te weten waar de letters voor staan; je moet ook hun betekenis begrijpen. Fungible betekent iets dat kan worden vervangen door een exacte kopie. Door niet-fungeerbaar te zijn, is elke NFT noodzakelijkerwijs uniek. Cryptocurrencies zijn daarentegen fungibel. Elke Bitcoin is bijvoorbeeld hetzelfde als de andere.

Je hebt waarschijnlijk veel NFT’s gezien die afbeeldingen waren — primaten komen vooral veel voor. Maar technisch gezien zijn NFT’s geen afbeeldingen, muziek, videogame-elementen of iets dergelijks. Integendeel, NFT’s zijn als certificaten (bewijzen) die verband houden met wat de digitale goederen ook zijn.

Daarom, wanneer u een NFT koopt, koopt u de blockchain-gegevens. Ik bezit bijvoorbeeld persoonlijk een NFT. Ik heb de bijbehorende afbeelding gedupliceerd (het vervangbare deel) en heb deze zowel op mijn telefoon als op mijn computer. waar kun je nft kopen? Maar er is maar één kopie (het niet-fungible deel) van het “certificaat van echtheid”, en het leeft in een cryptocurrency-portemonnee die ik beheer.

 

2. Wat betekent “munt”?

Het eigendom van NFT’s is verifieerbaar omdat ze zijn gekoppeld aan blockchains. Ethereum en Solana zijn de twee meest voorkomende blockchains voor NFT’s. Maar makers gebruiken geen blockchains om digitale items te maken – dat is niet wat blockchains doen. Items worden eerder ergens anders gemaakt en later geüpload. Dit is waar “munt” binnenkomt.

Als je rondhangt bij de NFT-waterkoeler, hoor je mensen deze term op verschillende manieren gebruiken. Sommige mensen zeggen dat makers een NFT maken wanneer ze deze uploaden naar de blockchain. U zult echter ook NFT-kopers horen zeggen dat ze een NFT hebben geslagen als ze de allereerste koper waren.

Meestal maken makers niet slechts één NFT; in plaats daarvan creëren ze collecties. Er zijn bijvoorbeeld 10.000 NFT’s in de CryptoPunk-verzameling.

 

Wanneer makers het proces van minting doorlopen, is er vaak een evenement met veel publiciteit. Op een bepaalde tijd en prijs komen NFT’s beschikbaar voor verkoop op een lanceerplatform op de markt. Deze gebeurtenis wordt ook wel ‘de munt’ genoemd.

 

3. Waarom draaien mensen NFT’s om?

Stel dat u een NFT wilt kopen uit een 10.000-delige NFT-collectie op de dag dat deze wordt gelanceerd. Zoals gezegd, worden de tijd, plaats en prijs bekendgemaakt. U sluit uw cryptocurrency-portemonnee van tevoren aan. En zodra het tijd is, klikt u op de knop “kopen” en hoopt u dat deze niet uitverkocht is voordat uw transactie is verwerkt. Sommige NFT-collecties zijn binnen enkele seconden uitverkocht. Maar hier is het ding: u weet eigenlijk niet welke NFT uit de collectie die u koopt. Dat is willekeurig. Misschien krijg je degene die je wilde, maar waarschijnlijk niet.

Na hun lancering komen NFT’s beschikbaar op secundaire marktplaatsen zoals OpenSea of ​​Magic Eden. Als u een NFT bezit, kunt u deze op een van deze secundaire marktplaatsen aanbieden voor de prijs van uw keuze.

Veel mensen ontladen snel hun NFT’s. Deze oefening wordt ‘flippen’ genoemd. Dit kan een effectieve strategie zijn om snel winst te maken. Als de collectie bijvoorbeeld binnen enkele seconden uitverkocht was, hebben veel mensen het waarschijnlijk gemist en betalen ze graag meer dan de nieuwprijs op een secundaire markt.

Als flippen je aanspreekt, houd er dan rekening mee dat blockchains transactiekosten hebben (gaskosten genoemd). Deze kunnen snel de potentiële winst opeten. Zorg er daarom voor dat je hier rekening mee houdt.

 

4. Waarom is de bodemprijs van een NFT belangrijk?

De bodemprijs van een NFT-collectie is de goedkoopste NFT uit de collectie die momenteel te koop is. De goedkoopste CryptoPunk op het moment van schrijven wordt bijvoorbeeld vermeld voor bijna 67 Ether, het token dat eigen is aan de Ethereum-blockchain – iets meer dan $ 200.000.

Naar mijn mening zijn veel NFT-enthousiastelingen niet van plan om voor de lange termijn te kopen en vast te houden; in plaats daarvan hopen ze snel winst te maken door NFT’s uit nieuwe collecties te kopen en ze vervolgens te verkopen zodra ze aan populariteit winnen.

Een manier om populariteit te meten is door naar de bodemprijs te kijken. Een gestaag stijgende bodemprijs suggereert dat de vraag stijgt. Daarentegen zou een gestaag dalende bodemprijs een domino-effect van verkopers kunnen veroorzaken – elke aanbieding voor iets goedkoper dan de verkoper voor hen in een gekke vlucht naar de uitgang.

 

5. Pas op voor het trekken van het tapijt

Niet alle NFT-kopers willen snel geld verdienen. Veel NFT-collecties worden geleverd met een routekaart – de maker heeft een langetermijnvisie over hoe de winst zal worden gebruikt om andere dingen te bouwen. Deze roadmap kan meer NFT-collecties, videogames of projecten in de metaverse bevatten. Sommige mensen zijn van plan hun NFT’s vast te houden zodat ze kunnen deelnemen aan het lopende project.

Helaas zijn er enkele slechte acteurs in de NFT-ruimte. Op 6 februari gaf een NFT-project genaamd Balloonsville op sociale media toe dat het om een ​​kleedje ging. “Jullie geloven tegenwoordig echt alles”, schreef het account voordat het verdween.

Balloonsville verdiende naar verluidt ongeveer $ 2 miljoen met het slaan van 5.000 NFT’s. Veel kopers waren er voor de roadmap. Een kleed trekken betekent echter dat de maker(s) van het project het geld hebben gepakt en zijn weggelopen – ze gaan niet echt doen wat ze zeiden dat ze zouden doen. Tragisch genoeg gebeurt dit maar al te vaak en gemakkelijk omdat veel NFT-makers anoniem blijven.

Marketplaces en launchpads proberen dit probleem op te lossen door het verificatieproces te verbeteren. En Magic Eden probeert het goed te maken voor Balloonsville NFT-houders.

De kwestie van het tapijt trekt echter de aandacht voor dit artikel: de NFT-ruimte kan wild en speculatief zijn. Als u besluit uw eerste NFT te kopen (zoals ik onlangs deed), zorg er dan voor dat u slechts een relatief klein bedrag inlegt – geld dat u in het slechtste geval kunt verliezen. Laat u niet verleiden tot het uitgeven van een exorbitant bedrag aan NFT’s in de hoop snel rijk te worden. Zoals we hebben gezien, zijn er veel manieren waarop dingen naar het zuiden kunnen gaan.

 

 

 

 

 

Leave a Comment on 5 voorwaarden die u moet kennen voordat u uw eerste NFT koopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.