Ambtenaren in de provincies Baltimore en Howard hebben dinsdag plannen aangekondigd voor financiële prikkels om buschauffeurs te behouden en nieuwe aan te nemen in de hoop het ernstige chauffeurstekort in de hele regio te belemmeren.

Het schoolsysteem van Baltimore County biedt een reeks bonussen en hogere lonen voor de chauffeurs die dagelijks meer dan 85.000 studenten vervoeren op meer dan 800 routes van en naar scholen. En Baltimore County heeft toegezegd verschillende contante uitgaven te dekken voor aanvragers van chauffeurs die een belemmering kunnen vormen voor de werkgelegenheid, maakten functionarissen dinsdag bekend tijdens een persconferentie.

Financiele prikkels

De regering en het schoolsysteem van Baltimore County hebben een breed scala aan financiële prikkels aangekondigd om het ernstige tekort aan schoolbuschauffeurs in de regio aan te pakken. “We weten dat het veilig en efficiënt naar school brengen van onze leerlingen een van onze heiligste verantwoordelijkheden is”, zei Baltimore County Executive Johnny Olszewski Jr. tijdens de persconferentie.

In Howard County heeft County Executive Calvin Ball dinsdagmiddag een verklaring via video vrijgegeven waarin wordt uitgelegd dat de provincie $ 2 miljoen van wat het van de federale overheid ontvangt via het American Rescue Plan toezegt aan retentiebonussen voor bestaande buschauffeurs en begeleiders, samen met het ondertekenen van bonussen aan nieuwe medewerkers aantrekken.

 

Buschauffeurs

“Onze buschauffeurs moeten eerlijk worden gecompenseerd voor hun belangrijke werk dat aan onze kinderen wordt geleverd”, zei Ball, een democraat. gratis online auto theorieles vind je online. Schoolsystemen in het hele land hebben te maken met een tekort aan buschauffeurs, wat een belasting vormt voor de gezinnen van studenten en voor bestaande werknemers die extra rijroutes oppikken.

In Baltimore City belemmerde het chauffeurstekort de eerste dag van het herfstsemester, waardoor honderden studenten vast kwamen te zitten. Ball zei maandag dat ongeveer 100 busroutes werden getroffen door onderbrekingen van de schoolbusdiensten in Howard County, na waarschuwingen van leiders van buschauffeurs.

Bijna 100 vacatures voor buschauffeurs hebben sinds het begin van het schooljaar de dienstverlening in Howard County belemmerd, zei Ball. De resterende chauffeurs en begeleiders zijn met een beperkt personeelsbestand op “niet-traditionele tijden” op extra busroutes gedwongen, wat betekent dat sommige gezinnen hun kinderen eerder dan normaal naar school moesten sturen of te laat moesten terugkeren. De tekorten vereisen ook dat het schoolpersoneel later wacht om voor de studenten te zorgen totdat een bus ze ophaalt, zei hij.

 

Overheidsfunctionarissen

De overheidsfunctionarissen van Baltimore County zullen de kosten dekken van antecedentenonderzoeken, vingerafdrukken, fysieke examens, verplichte drugstests en, in sommige gevallen, slaapapneutests voor houders van commerciële rijbewijzen, zei hij. De kosten voor lichamelijk onderzoek en het testen van medicijnen kunnen variëren van $ 160 tot $ 220, en slaapapneu-testen kosten gemiddeld $ 1.151 per test, volgens een persbericht van de provincie.

Ambtenaren van de provincie breidden ook een lijst uit van in aanmerking komende medische zorgverleners om pre-employment physics te verstrekken in een poging om een ​​achterstand te verminderen die lange wachttijden veroorzaakte voor aanvragers die op zoek waren naar een fysieke, de release-staten.

 

Federale fondsen

Hoofdinspecteur Darryl Williams zei dat het schoolsysteem $ 5,2 miljoen zal investeren, met behulp van federale fondsen van het American Rescue Plan, om financiële prikkels te dekken gedurende de rest van het schooljaar. Voetgangers voorrangsregels vind je online. De incentives omvatten $ 50 maandelijkse beloningen voor tijdige aanwezigheid, $ 250 aanmeldingsbonussen, $ 250 verwijzingsprikkels voor werknemers en $ 1.000 retentiebonussen die in december en juni worden betaald. Het systeem biedt ook meer flexibele vrije tijd en een ploegenverschil van $ 2 per uur voor chauffeurs die de rest van het schooljaar extra routes nemen.

De voorzitter van het schoolbestuur van Baltimore County, Makeda Scott, zei dat het bestuur vastbesloten was om de benodigde financiering te verstrekken om het tekort aan buschauffeurs aan te pakken. Verwacht werd dat Williams dinsdagavond meer details over de incentives zou presenteren tijdens de vergadering van het schoolbestuur.

RB Le’Veon Bell ‘begon te schuimen’ toen Ravens, zijn voormalige AFC North-vijand, contact met hem opnam met een baanaanbieding Een vertegenwoordiger van de vakbond voor schoolbuschauffeurs in Baltimore County juichte de toezeggingen toe tijdens de persconferentie. “Dit is een richting die de goede kant opgaat”, zegt Bryan Epps, president van de AFSCME Local 434. “Dit is een overwinning voor heel AFSCME emedewerkers.”

 

Leave a Comment on Baltimore, de provincies van Howard kondigen financiële prikkels aan in een poging het tekort aan buschauffeurs te bestrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.